press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

PROJECT

SOUTH MORANG

watch video

The brief was to create a home that met Jessica and Goran’s design aesthetic.  Considered, mature and minimal, displaying an understanding of core materials, yet with intentional display of impact in the details.

Given Goran’s extensive experience in manufacturing of high-end materials (Direct Aluminium Windows & Omnia Slatting), it was important that the home showcased their love of their core products.  The design selection was a natural material palette of timbers, core steel and stone to provide tactility and warmth, that would also age with grace.

Upon entrance, the over scaled void draws you in and upward.  Framed by the clean lines of folded blackened steel staircase, oak boards, and a glimpse of what is to be revealed of the expansive floorplan, this creates a considered sense of arrival.  

Beyond, is a cleverly concealed powder room, theatre and expansive home office and guest zone.  The open plan kitchen, living and dining space perfectly proportioned flanked by walls of glass facing bush views drawing you in.  The black butler’s pantry caters well to the enlarged kitchen which is topped off with a huge natural stone island bench that anchors the entire space. 

The smaller details emerge upon a closer look, with a host of highly considered pieces which created a special relationship between the designer and client during selection.

In sunlit moments, you capture the glint of the water cascading over the edge of the infinity pool which in time will nestle into the bush landscape and surroundings.   Elements are revealed on the journey: adding a layer of luxe throughout.

Their two children Hugo & Jake have been carefully considered in the design process to ensure that it caters for now and the future.  A basketball and soccer zone accessed through the concealed play/tv room leading off both the family and garden spaces.  The outdoor entertainment dining room will be complimented but a circular firepit in time but currently allows for their children to run in the fresh grass.

Upstairs, the three bedrooms all include study nooks and custom joinery with natural views.  The vast master bedroom includes the ultimate walk-in wardrobe with joinery units adding full-height storage whilst the freestanding tub creates a retreat feel.

City views and bush gardens spill from all aspects of the property.

‘These spaces have a value beyond just monetary; there is a story behind every piece, material or application, or you know the person who made it, which I think is really valuable when creating a home”.